Rahsia Di Sebalik Cbox

~Assalamualaikum~
Okey ni first time ekah bagi rahsia. ooppsss. rahsia akan terdedah sebentar lagi.
Sebelum tu berehat sekejap bersama...
Jom teruskan.
Try korang tengok pic kat bawah ni
.
.
sorry picture nampak blur masa printscreen takdi,taktahu nape
Nak tahu cmne nak buat cmtu?
korang just copy code bawah ni jer ikut pilihan korang

CORETANEKAHATIQKAH.BLOGSPOT.COM
ni untuk ayat yang biasa

tapi cer try yang lain

(ayat kecil duduk kat atas)
CONTOH FONT PERTAMA 
[sup] ayatkorang [/sup]

(ayat kecil duduk kat bawah)
CONTOH FONT KEDUA 
[sub] ayatkorang [/sub]

(ayat kena potong)
CONTOH FONT KETIGA 
[s] ayatkorang [/s]

 (ayat duduk kat tengah)
CONTOH FONT KEEMPAT
[center] ayatkorang [/center]

(ayat jadi besar)
CONTOH FONT KELIMA 
[big] ayatkorang [/big]

(ayat jadi kecil)
CONTOH FONT KEENAM 
[small] ayatkorang [/small]


AHHH NI PULAK CONTOH LAIN
Nak buat? 
korang just copy code bawah ni jer macam tadi ikut pilihan korang

(untuk bold)
CONTOH PERTAMA 
[b]ayatkorang [/b]

(untuk italics)
CONTOH KEDUA  
[i] ayatkorang [/i]

(untuk underline)
CONTOH KETIGA 
[u] ayatkorang [/u]

(untuk biasa jer)
CONTOH BIASA 
korang just type macam biasa


dan yang ni  mesti korang suka. Jom kita guna warna
Korang just copy kod bawah ni dan tukar warna ikut pilihan korang
[color=redayatkorang [/color]

yang warna hijau tu korang tukarlah jadi
green
orange
blue
yellow
dan banyak lagi. try and error ok
LASTLY FOR THE SPECIAL
FONT YANG BERGERAK KIRI DAN KANAN
cmne? korang cubalah kat cbox korang
[scroll] ayatkorang [/scroll]
or korang nak letak link
[url=LINKADDRESS KORANG] ayatkorang [/url]

warna pink tu korang tukar link address
warna biru korang letak ayat korang
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MAYBE UNTUK CBOX JER. KORANG MAIN CODING KAT POST OR SIDEBAR PUN BOLEH JUGAK. TRY AND ERROR OK.
KALAU OKEY, KLIK BAWAH NI JAP
HEARTBEAT
nota kaki: sape nak tahu camne nak baca mesej dekat private cbox? cer komen
----------------------------------------------------------------------------------------------
That's all thank you

~♥ THaNKS BaCa eNTRY eKaH! ♥ JoM KoMeN DaN FoLLoW ♥~

12 nasihat untuk Ekah Atiqkah:

sha (chirp chirp) said...

waaah baru tau psl code2 ni. hee.
singgah sambil follow sini! :) #156

jom! http://ice-chirp-chirp.blogspot.com/2013/01/siapa-berani-sahut-cabaran-wonder-glow.html :)

Ubaidullah Jaafar said...

nice share =)

::Misz sunsWeetz:: said...

jln sini wow pandainya dia wat tutorial ehm anyway ni lagu kt blog apa tajuknya?

Ekah Atiqkah said...

@::Misz sunsWeetz:: thanks
tapi.. blog ekah xde lagu.

Cik Zara said...

wah!!..baru je nak tnya macam mana buat ayat bergerak2 macam tu..haha..bagus2

nabila biela said...

bwu tahu jugakkk

AmySyahiera Malik said...

wahh ! info baru . thanks for sharing !

farah hakimah said...

wah.. bagus. hehe. thanks for the info ^^

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, best nie.. kene cube.. hehe.. tq :D

Mohd Fauzli said...

Thanks bg info.. saya baru tukar dari busuk shoutbox ke cbox..

Hana Jalil said...

Wahhh.. nice tutorial ! ^_^
baru tau pasal fungsi2 cbox nih. Hik hok. :D

. said...

hye ekah. awak singgah blog saya tadi. and im follow here. kalau free follow me back ea :)

Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Ialah Hak Milik Ekah Atiqkah kecuali Dinyatakan