JoM LuK!S S!N!

JOM main lukis-lukis kat bawah nih




~♥ THaNKS BaCa eNTRY eKaH! ♥ JoM KoMeN DaN FoLLoW ♥~

Xsabarnyer kedatangan besok

~Assalamualaikum~

Besok? memang Ekah nanti-nantikan. ape agak-agakyer yang ekah tengah nantikan? ramai lah yang nanti-nantikan ini termasuklah kawan-kawan ekah sekali. ekah dan kawan2 just nantikan satu event yang boleh buat ramai yang tertanya-tanya ape agaknyer diorg dapat especially mereka yang got straight A in PMR 2011 dalam area KB.

ekah pun tak sabar dan tertanya-tanya, apa yang ekah dapat besok yer? urm, malas lah nak pikir.

so ekah pikir pulak hari sabtu nih. mak ekah nak buat makan sempena hari jadi anak buah ekah yang sulung tp birthday dia tahun depan.

11.1.2009

tarikh sama dgn ari jadi Datuk Siti Nurhaliza tu, tp nak buat camne... nak buat majlis awal sebab minggu depan sekolah bukak dah. ekah pulak sibuk memanjang dgn mata pelajaran yang boleh memeningkan kepala. the new subject in form 4. pasal form4 lak, ekah xtahu nak pilih bidang ape...

SAINS TULEN

or

KEJURUTERAAN

~minggu depan bukak sekolah dah. xdapatlah nak BW sana sini~

sekarang nih ekah nak start pulak nak buat tema belog macam ade lah sekali ekah BW, tema blog dia ala-ala dalam mahkamah. ekah pulak nak buat ala-ala kat sekolah. i will be teacher Ekah or Cikgu Ekah tpi yang pasti sama it will be still pinky blog walaupun dulu x pernah suka pink.

p/s: tolong komen header ekah yang pertama kali buat sendiri. header yg huduh jer bukan ade class pun macam org lain? :-)



~♥ THaNKS BaCa eNTRY eKaH! ♥ JoM KoMeN DaN FoLLoW ♥~

HepPY Tak TErkATa






Alhamdulillah.

 Syukur sangat3 akhirnyer tercapailah azamku tahun ini

Ekah hari nih memang hepy giler lah sampai tak boleh kata apa2.

Thanks to all yang banyak membantu Ekah. Ekah memang tak sangka, tak percaya. 


I GOT STRAIGHT A in PMR


Memang hepy giler lah. Dahlah ramai kawan baik Ekah dapat straight A


~CONGRATS to you my friends~

Ika, Qilah, Fiizah, Pijah, Tikah, 

Fatini, Fatin, Ilham, Wanie, Sahyra,

Tasha, Diyana, and to all damaians

~TAHNIAH~
usaha selama tiga tahun ini amatlah berbaloi

semalam memang tak tidur lena lah memikirkan result PMR. 


fuhhhhh.....lega 8A sudah dalam genggamanku

next 2 year berape yer akan ada dalam genggamanku

INSYAALLAH, akan berusaha bersungguh-sungguh




~♥ THaNKS BaCa eNTRY eKaH! ♥ JoM KoMeN DaN FoLLoW ♥~

BaWanG Ohh.. BaWaNg

Assalamualaikum. Mesti korang tertanya... nape tajuk pasal bawang. Okeylah. Sebenarnyer Ekah happy sangat ari nih. banyak kisah lucu Ekah nak cerita kebyakkan pasal anak saudara ku dan mungkin bawang kot.nak tahu ape citer, baca bawah nih.......

FIRST, pasal anak saudara ekah, sorang perempuan nk dekat 3tahun dan sorang lelaki . yang perempuan ni panggilan manjanyer kakak or Una . Una nih pandailah nyanyi lagu Maher Zain yang popular 2, InsyaAllah, lagu omputih pun dia tahu macam Are You Slepping dan lagu tema sukan ape ntah, Ekah sendiri xingt tapi kalu nyanyi mesti dengr wakawaka eh..eh... Ekah cerita nih bukan aper ni pun pasal lagu dia nyanyi.. Ekah nak cerita, petang tdi papa dia baliklah rumah pastu tertidurlah papa dia. masa papa dia tidur Una ni nyanyi lah depan papa diyer lagu Are You Slepping. Memang nk tergelak pulak. sudah terbalik, anak pulak nyanyi kat papa dyer. 

SECOND, Una nih boleh dikatakan patriotik jugalah. satu hari xsah xdengar dia nyanyi. tpi bukan lagu patriotik...
nak tahu dia buat ape
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
dia laung
SATU MALAYSIA
SATU MALAYSIA
SATU MALAYSIA
mcm kat TV
memang masa tuh suara Una dengar satu rumah.
Najib pun dia kenal. kalau Najib keluar TV mesti Una oyak 
"Che Ekah Najib" (panggilan untukku)
"Tokma Najib tuh"
"Papa Najib"

begitulah kisah anak saudara ku yang sulung..hahaha

Inilah dia Una yang Ekah maksudkan
Profile picture
*comel tak ? gmbr ni Ekah wak  profile pic 4 FB
 NAK TENGOK FB EKAH

THIRD, Ekah nak kongsi gambar Ekah ambil selepas potong bawang tadi. Bukan gambar ekah masa potong bawang tapi idea Ekah dapat masa nk potong bawang tdi

Jom Tengok kat bawah nih
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
tengoklah bawang ni tengah bersedih. kesian kena potong ke Ekah...
Hihihihi

l
l
l
l
l
ni xtahu lah pulak kenapelah bawang ni tesenyum.
siap angkat kening lagi
l
l
l
l
ni tengah pening lalat... mungkin xsangka akan ditumis dgn minyak panas
huhuhuhu
l
l
l
...dan banyak lagi....



~♥ THaNKS BaCa eNTRY eKaH! ♥ JoM KoMeN DaN FoLLoW ♥~

Tutorial: Cepatkan Loading

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari nih Ekah nak buat satu tutorial yang sangat berguna kepada para blogger yang blognyer jenis lambat loading.  tutorial pertama ekah adalah cara nak cepatkan loading blog.

1.Log in > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

2.copy (ctrl+c) dan paste (ctrl+v) kan kod di bawah ini di ruangan Html tadi
...............................................................................................................


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"><script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script><script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js' type='text/javascript'></script><script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script><script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"><script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script>

....................................................................................................

3. dah siap. save
4. lihat hasilnya, cepat tak blog korang loading?

kalau menjadi tu, jangan lupa bagitahu Ekah k...

credit: Eyqa

~♥ THaNKS BaCa eNTRY eKaH! ♥ JoM KoMeN DaN FoLLoW ♥~

Saje Jer...


JoM FoLLoW

CoReTaN EKaH ATiQKaH

blog


~♥ THaNKS BaCa eNTRY eKaH! ♥ JoM KoMeN DaN FoLLoW ♥~

MinGGu TeRaKHiR SeKoLaH

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA

Hari nih ikah nak cerita pasal sekolah walaupun sekolah lama dah cuti. apapun ekah nak cerita satu pertandingan   yang ekah sertai iaitu pertandingan memasak kek coklat.. wah sedap kan..
(sediakan masa sebab entry nih panjang berjela-jela)
walaupun empat kumpulan jer yang masuk tapi pesaingan memang boleh dikatakan sengitlah jugak walaupun kek ekah bukannyer nampak sedap pun tapi Alhamdulillah dapat juara.. siapa sangka kitorang dapat juara.. 
Tapi mula2 tu cikgu kata dapat no 2 tapi masa cikgu umumkan pemenang tak semena-menanyer kumpulan kitorang menang. kitorang yang dimaksudkan ialah kawan baik ekah iaitu Siti Nur Diyana, Nurul Asyiqin dan ekah sendiri Nur Atiqkah.

Yang bestnyer, kitorang tak sangka sebab pesaing kitorang kek diorang cantik2 belako.

TRY TENGOK KAT BAWAH NIH
l
l
l



sedap tak???????

!
!
!
!
KEK A


sedap tak. sedap kan.. Ekah tak ingat kek ni no berape tp rasanyer naib juara kot. kek ni lah mula2 cikgu kata juara tapi selepas mari cikgu lain, dioarang dapat naib juara. Mungkin disebabkan diorang perform kek atas dulang. tapi memang cantik kan dan nampak sedap..
l
l
l
KEK B
kek ni pulak dapat tempat ketiga.. nampak sedap kan.. tapi nak buat camne nasib badan. ekah rasa diorang dapat tempat ketiga mungkin sebab diorang guna aising kot. sebab masa ekah tengok aising diorang punyer, aising kek nampak cair. tapi tengok dalam gambar cantik kan..
l
l
l
KEK C
ni pulak tempat keempat

ekah rasa kek ni dapat tempat keempat sebab diorang guna bekas yang salah. nampak cantiik kan tapi realitinyer nampak lah macam kat tengah2 tu kek jatuh sebab pinggan ada lubang kat tengah2 tuh. sebab tulah jadi macam tu.... tapi cikgu kata rasa kek ni memang sedap..
!
!
!
!
KEK D
ni lah kek ekah ngan kawan2 buat.. cantik tak...nampak sedap tak???

nilah kek ekah buat yang tak seberapa cantik tapi nasib menyebelahi kitaorang.

APE KATA KORANG??? KEK YANG MANA SATU KORANG RASA SEDAP HINGGA MENJILAT JARI......A or B or C or D.....

.......................berehat seketika.................

jom baca cerita ekah bawah nih

kalau korang nak tahu, masa pasca PMR kat sekolah ekah.. ekah sertai dua pertandingan iaitu seperti diats ini, pertandingan memasak kek coklat dan minds maping..
dalam mind maping, nasib jugak menyebelahi ekah dan kawan2 iaitu Fazlin, Asyiqin, Ilham dan ekah sendiri. tapi sayang tak sempat ambik pic hasil kerja kitaorang tu coz tak bawa camera....

NAK TAHU KITAOARANG DAPAT NO BERAPE???

jeng...jeng...jengggg......
!
!
!
!
kitaorang juara tau
Alhamdulillah kedua-dua ekah sertai pertandingan, kedua-duanyer juara



~♥ THaNKS BaCa eNTRY eKaH! ♥ JoM KoMeN DaN FoLLoW ♥~

Copyright@Segala Yang Tercatat Diatas Ialah Hak Milik Ekah Atiqkah kecuali Dinyatakan